Τρία Ανορθόγραφα Κ Ένα Αμέριμνο Βράδυ Σαββάτου

Σάββατο βράδυ και η πόλη βγαίνει έξω...Βγαίνω και εγώ και καθισμένη σε ένα σταθμό του μετρό -φιλοδοξώντας να φτάσω κάποια στιγμή Γκάζι- αδράτ τω την ευκαιρία για αδιάντροπο "ανθρωποκοίταγμα" (πιο ελεύθερη μετάφραση του people watching δεν γίνεται). Και εκεί είναι που παθαίνω το πρώτο έμφραγμα της βραδιάς.

Γενικά, εκτιμάω τις γυναίκες που τα καταφέρνουν με τα 200 διαφορετικά πινελάκια για το μέικ-απ και που μπορούν να κάνουν τα "καπνιστά" ματια (ναι, τα smoky eyes εννοώ-κι άλλη ελεύθερη μετάφραση) χωρίς να φαίνονται σαν να έχουν κακοποιηθεί από το άλλο τους μισό. Εκτιμάω επίσης τις γυναίκες που έχουν το θάρρος -ή ακόμη και το θράσος- να πειραματιστούν με ασυνήθιστα στυλ και εκκεντρικά χρώματα πτηνών του Αμαζονίου.

Αυτά όμως που δεν μπορώ να υποφέρω είναι τα εξής τρία στυλ:

  1. Η Κλεοπάτρα. Ενώ κάθομαι αμέριμνη στο κόκκινο άβολο καθισματάκι μου σκάει μύτη μία τύπισσα με την πιο χοντρή γραμμή eyeliner που είχε να δει ο κόσμος από τότε που σταμάτησαν να γυρίζονται ταινίες ιστορικού και καλά περιεχομένου που αναφέρονταν στις εκστρατείες των Ρωμαίων στην Αίγυπτο και το ειδύλλιο Κλεοπάτρας-Καίσαρα. Και όχι μόνο στο πάνω βλέφαρο αλλά και στο κάτω. Σε περίπτωση που η γραμμή στο πάνω βλέφαρο πέρναγε απαρατήρητη...
  2. Η καμένη. Ναι, και εγώ έκανα διακοπές στα νησιά.Και εγώ αγαπάω απεριόριστα το μπρόνζερ μου γιατί μου δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι δεν άσπρισα -εντελώς- ακόμα. Αλλά όχι και τόσο! Κάθε καλοκαίρι όλα τα γυναικεία περιοδικά του συρμού επαναλαμβάνουν ευλαβικά την ακόλουθη συμβουλή: Χρησιμοποιείτε μπρόνζερ μερικόυς τόνους πιο σκούρο από το χρώμα της επιδερμίδας σας. Όχι στο χρώμα που θα θέλατε να αποκτήσετε μετά από 3 βδομάδες διακοπές στην ηλιόλουστη Καραιβική -ή έστω στη μαγευτική Χαλκιδική! Δεν γίνεται να μετατραπούμε από Αννούλα του χιονία σε Kim Kardashian σε κλασματα δευτερολέπτων.
  3. Η κούκλα.La poupée. Αυτή βρίσκεται στο εντελώς άλλο άκρο από την καμένη. Χρησιμοποιεί μέικ-απ δύο τόνους πιο ανοιχτό από το χρώμα του δερματός της σε μια προσπάθεια να μοιάσει...Στις παιδικές μας κούκλες;Στη Χιονάτη;Στην Anne Hathaway ενώ έπαιζε τη Λευκή Βασίλισσα στην ταινία "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων"; Και το όλο σύνολο έρχεται να συμπληρώσει το με τρομαχτική ακρίβεια τοποθετημένο ροζ-κόκκινο ρούζ που πέφτει ακριβώς στα μήλα της και σχηματίζει δύο μικρά κυκλάκια.Την επόμενη φορά θα συνιστούσα και ζωγραφισμένες ψεύτικες φακίδες.
Το 'βγαλα από μέσα μου κι αυτό και ησύχασα. Γιατί πιστεύω ότι όλες οι παραπάνω κυρίες θα μπορούσαν να επιλέξουν κάτι πιο διακριτικό και πολύ λιγότερο "φτιαχτό" που θα τόνιζε τη φυσική τους ομορφιά.Αλλά ποιος με ακούει εμένα;

F.

ΥΓ:Παρατηρήσατε ότι και οι τρεις τύποι αρχίζουν από Κ εεεε;


0 comments:

Post a Comment

Leave me a comment!

 

Meet The Blogger

Full-time daydreamer writing about fashion, love, food, traveling and beyond.